ENEATIP 9

El pacificador.

ENEATIP 9: EL PACIFICADOR

Acomodatiu i humil. Els tipus 9 són conformistes, confiats i estables. Desitgen que tot vagi sobre rodes, sense conflictes, però tendeixen a ser complaents i a minimitzar tot allò que sigui inquietant.

Normalment tenen problemes de passivitat i tossuderia. No tenen una identitat molt definida, de vegades perceben millor als altres que a ells mateixos, els costa dir “no” tot i que es resisteixen d’una manera passiu-agressiva.

Són afables, bondadosos, s’adapten amb facilitat i ofereixen el seu recolzament, però també poden estar massa disposats a transigir amb els altres per mantenir la pau.

Els agraden les coses senzilles de la vida. Per a protegir-se de l’adversitat, tendeixen a cercar el costat bo de tot, tot centran la seva atenció en la part agradable de les coses per no perturbar la seva pau mental.

EXEMPLES D’ENEATIP 9: PERSONATGES REALS I DE FICCIÓ

MERYL STREEP

“Algunes persones estan plenes de compassió i de desitjos de fer el bé, i altres simplement creuen que res marcarà la diferència”.

KARL GUSTAV JUNG

“Tot el que ens molesta dels altres ens ajuda a entendre’ns a nosaltres mateixos”.

RINGO STARR

“Recordes quan tothom va començar a analitzar les nostres cançons? Em sembla que jo mateix mai no he entès de què tracten algunes”.

BLANCANEU

“Sempre digues si us plau i gràcies, encara que estiguis de mal humor”.

JAR JAR BINKS

Misa -jo- sóc el vostre humil servidor”.

FRODO

“Jo portaré l’anell, tot i que no sé com”.